Curaçao, Aruba, Colombia & Panama
Plus Zeereis
Van 29 september tot 10 oktober 2024

Intro

Rond de Nederlandse Antillen, Colombia en Panama
De Caraïbische Zee met zijn turquoise water spreekt tot ieders verbeelding en vormt een uniek uitgangspunt voor deze fantastische cruise. Het gaat van de Dominicaanse Republiek naar Aruba en Curaçao die samen met het eiland Bonaire ook wel de ABC-eilanden genoemd worden of de Kleine Antillen. Colombia komt vervolgens aan bod in de gedaante van Santa Marta, een van de eerste steden die de Spanjaarden bouwden in Latijns-Amerika en Cartagena, historische parel met heel wat overblijfselen uit de 16e eeuw. Ongerepte natuur lokt op de koraaleilanden van de San Blas-archipel, en legendarisch ingenieurswerk op het Panamakanaal, symbolische grens tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Troeven

 • De World Explorer, een compact luxejacht speciaal ontworpen om in de meest afgelegen gebieden, de wereld en de natuur op een milieuvriendelijke manier te ontdekken.
 • Een route van de Caraïben naar Midden-Amerika, tussen koloniaal erfgoed en uitzonderlijke natuur.
 • Cartagena (de Indias), het Colombiaanse juweel en het historische centrum van de stad, Unesco-werelderfgoed.
 • Een tussenstop op de San Blas-eilanden, een waar paradijs voor de kust van Panama.
 • Doortocht van het Panamakanaal, een buitengewoon staaltje ingenieurswerk.

Reisprogramma

Brussel – Santa Domingo (Dominicaanse Republiek)

We nemen vanuit Brussel een charter- of lijnvlucht naar Santa Domingo. Transfer en installatie in een 5* hotel. Diner en overnachting.

Santa Domingo

We trekken door de stad Santo Domingo (inbegrepen excursie) en rijden naar de Los Tres Ojosgrotten, een reeks indrukwekkende natuurlijke grotten met ondergrondse meren, stalactieten en stalagmieten. Vervolgens wandelen we door de koloniale wijk, langs het Museum van de Koninklijke Huizen en het Nationaal Pantheon. We bezoeken het Alcázar de Colón, waar Christoffel Columbus woonde, de kathedraal en het sigarenmuseum. Na de lunch trekken we naar de ambachtsmarkt en we houden een fotostop aan het presidentiële paleis. Transfer, inscheping en installatie aan boord van de World Explorer. Diner aan boord.

Op zee

Deze dag wordt op zee doorgebracht wat u toelaat om van tal van activiteiten aan boord te genieten. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Willemstad, Curaçao (Nederland)

Het eiland Curaçao staat bekend om zijn beroemde blauwe drankje. Maar het is de hoofdstad Willemstad die de echte attractie van het eiland is, met zijn twee wijken aan weerszijden van een baai en verbonden door een brug. De kleurrijke gebouwen zijn een merkwaardige mix van Caribische en Nederlandse stijlen en zijn uitgeroepen tot Unescowerelderfgoed. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Oranjestad, Aruba

Aruba is een populaire strandbestemming met zijn enorme witte zandstranden, met cactussen begroeide woestijnheuvels en adembenemende kustlijn. De hoofdstad Oranjestad heeft nog steeds kleurrijke gebouwen in traditionele Nederlandse stijl. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Op zee

Deze dag wordt op zee doorgebracht wat u toelaat om van tal van activiteiten aan boord te genieten. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Santa Marta (Colombia)

De parel van Amerika onthult zijn rijke geschiedenis in het hart van een prachtige Caribische baai omlijst door het Sierra Nevada de Santa Marta-gebergte, het hoogste kustmassief ter wereld. Santa Marta was een van de eerste steden die de Spanjaarden in 1525 in Latijns-Amerika bouwden. Het typisch eenvoudige stadscentrum heeft uitgebreide verfraaiingswerkzaamheden ondergaan, waardoor Santa Marta zijn oude charme heeft teruggekregen. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Cartagena

Cartagena (de Indias) is de grootste Colombiaanse stad aan de Caribische kust. Deze strategische haven van de Spaanse verovering in de 16e eeuw bewaart nog steeds belangrijke historische overblijfselen: een imposant 16e-eeuws fort dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, stadsmuren die rond de stad lopen, prachtige kerken … Het stadscentrum van Cartagena is een waar wonder van kleur, bloemen en levendige muziek. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

San Blas-eilanden (Panama)

In de Caribische Zee, tegenover Panama, bevindt zich de San Blas-archipel. De eilandengroep bestaat uit bijna 400 koraaleilanden waarvan er slechts 60 bewoond zijn. De eilanden zijn nog ongerept door de afwezigheid van het massatoerisme. Ze worden beheerd door de inheemse bevolking, de Kuna-indianen. De Kuna leven van de jacht, de visvangst en de kokosnootteelt en vormen een matriarchale samenleving die sinds 1925 een autonome status heeft. Paradijselijke stranden, kokospalmen en ontmoetingen met de plaatselijke bevolking vormen het authentieke beeld van de San Blas-eilanden. Vrije tijd om te verkennen. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Colón en doortocht van het Panamakanaal

De haven van Colón markeert de ingang van het Panamakanaal aan de Caribische kant. Het Panamakanaal is een buitengewoon ingenieurswerk van 80 km lang. Het kanaal vertelt het politieke, diplomatieke, commerciële en technologische verhaal van de 20e eeuw. Het Panamakanaal, dat door de Amerikanen is gebouwd na een mislukte Franse poging, verbindt de Atlantische en de Stille Oceaan met elkaar en veranderde het aanzien van de wereldhandel over zee. Vrij bezoek of deelname aan de optionele excursies. Vertrek van de World Explorer in de vroege namiddag naar het beroemde Panamakanaal. De passage van de Gatun-sluis tijdens het varen op het gelijknamige meer. Elke dag varen de schepen meer dan 24 km door dit kunstmatige meer voordat ze de volgende sluis in San Pedro en vervolgens de Stille Oceaan bereiken. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Panama City – Brussel

Ontbijt aan boord. Ontscheping en transfer naar de luchthaven. Vertrek naar Brussel met een charter- of lijnvlucht. Nachtvlucht met of zonder tussenstop(s).

Brussel

Aankomst in Brussel.

De Plus-reis biedt optionele excursies naar diverse bestemmingen met culturele en natuurlijke attracties. Deze omvatten historische stadswandelingen, bezoeken aan nationale parken, musea, en lokale bezienswaardigheden zoals stranden, kathedralen, en historische monumenten. Excursies omvatten ook interacties met lokale culturen en natuurlijke schoonheid. De prijzen variëren per excursie, en ze zijn gegarandeerd vanaf 30 deelnemers. Voor meer details, zie de reisbrochure.

Gastsprekers

David Mendez Yépez

Een veelzijdig Belgisch-Peruaans artiest aan boord van de World Explorer. David Mendez Yépez (1990) is auteur-componist, economist en voormalig voorzitter van de studenten van de UCL en woont in Brussel. Als student krijgt hij een beurs van de Europese commissie om economie en ethiek te studeren in België, Nederland en de Verenigde Staten. Na vier jaar gewerkt te hebben bij het Nationaal Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking legt hij zich volledig toe op het muzikale avontuur met zijn groep Chicos y Mendez. Hij is lid van de vrijdaggroep, denktank van jonge veelbelovende intellectuelen met een ruime kijk op het wereldgebeuren.

Christiane Stallaert
Christiane Stallaert is hispaniste en antropologe. Ze is hoogleraar Spaanse en LatijnsAmerikaanse Studies en Interculturele Communicatie aan de Universiteit Antwerpen. Zij publiceerde over historische en actuele thema’s met betrekking tot Spanje, Brazilië en Mexico. Haar onderzoek is gericht op de verhouding tussen etniciteit, religie en nationalisme. Zij is auteur van Het verdriet van Spanje. Een natie op zoek naar zichzelf (2020) en Naar eigen beeld en gelijkenis. Ras en religie in nazi-Duitsland en het inquisitoriale Spanje (2010 en 2019).

Schip

de World Explorer
Met zijn beperkte capaciteit van 180 passagiers kan het schip aanmeren in de meest afgelegen havens. Moderniteit gaat aan boord van de World Explorer hand in hand met elegantie en comfort. De gestroomlijnde en uitgepuurde vormgeving vormt een harmonieus geheel met de interieurdecoratie in warme kleuren. Het schip beschikt over een groot aantal ontspannings- en observatiezones om samen te genieten van de rust en de prachtige omgeving.

De gemeenschappelijke ruimtes

Binnenin is het schip bijzonder ruim en aangenaam en de passagiers mogen dan ook rekenen op het allerhoogste comfortniveau. Op dek 4 bevindt zich de luchtige onthaalruimte, die toegang geeft tot een comfortabele conferentieruimte, een groot salon met bar, een restaurant, een winkel, een kapsalon (betalend) en een buitendek, waar het bij mooi weer heerlijk genieten is van een drankje of een lekkere maaltijd. Hogerop, op dek 7, is er een fantastisch observatiesalon met een panoramisch uitzicht van 180°. Hier bevinden zich ook de fitnesszaal, het wellnesscentrum (betalend) en een verwarmd buitenzwembad met fraaie ontspanningszone en twee jacuzzi’s. Op dek 8 is er zelfs een hardlooppiste voorzien.

De kajuiten

Deze zijn verdeeld over drie dekken en bieden allemaal een buitenzicht met ramen van uiteenlopende grootte al naargelang de gekozen categorie (gewoon raam, schuifraam met of zonder balkon of terras). De kajuiten zijn bijzonder ruim (17 tot 34 m2) en hebben allemaal een bureau en/of salonhoek, van diverse omvang, met tafel, fauteuils en/ of sofa. Allemaal beschikken ze over een groot dubbel bed of twee enkele bedden, een televisie, een minibar (betalend), een individueel afstelbare airco, een haardroger en een kluisje. De badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche en de verzorgingsproducten van l’Occitane staan te uwer beschikking. Sommige Deluxe-kajuiten met schuifraam (categorie 2 en 3) beschikken over een zetelbed en een dubbel bed. De suites hebben een eigen gemeubileerd terras (met twee stoelen, een lage tafel en twee ligstoelen). De Explorer Suites met terras beschikken over een badkamer met twee lavabo’s, een ligbad en een inloopdouche.

TECHNISCHE KENMERKEN

Bouwjaar: 2019 – Vlag: Portugal – Capaciteit: 180 passagiers – Kajuiten: 98 buitenkajuiten Lengte: 126 m – Breedte: 19 m – Diepgang: 4,75 m – Aandrijving: 2 Rolls-Royce hybride/elektrische motoren – IJsklasse: 1B – Topsnelheid: 16 knopen – Voltage: 220 volt – Bemanningsleden: 125

Prijzen p.p.

KleurCategorieKajuitDekBezettingPrijs p.p.
1Expedition - vast venster317 m²2€ 5.820
2Deluxe - panoramisch uitzicht525 m²2€ 6.780
3Deluxe - panoramisch uitzicht625 m²2€ 7.410
4Deluxe - met balkon520 m²/balkon: 5 m²2€ 8.095
5Deluxe - met balkon620 m²/balkon: 5 m²2€ 8.690
6Junior Suite - met balkon623 m²/balkon: 5 m²2€ 10.260
7Navigator Suite - met terras5 en 626 m²/terras: 10 m²2€ 10.820
8VIP Suite - met terras531 m²/terras: 10 m²2€ 12.550
9Explorer Suite - met terras5 en 634 m²/terras: 10 m²2€ 13.153

INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • De charter- of lijnvluchten Brussel/Santa Domingo en Panama City/Brussel in economyclass, met of zonder tussenstop
 • De haventaksen (momenteel € 320) en de luchthaventaksen (momenteel € 370), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in gekozen kajuitcategorie
 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en diner) met water, wijn, thee of koffie tijdens de maaltijden aan boord
 • Overnachting in een tweepersoonskamer in Santo Domingo (1 nacht) in een 5* hotel (lokale normen)
 • Diner op dag 1 en lunch op dag 2 met drank (mineraalwater)
 • Excursie van één dag naar Santo Domingo
 • Alle activiteiten en animatie aan boord
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Fooien voor het boordpersoneel
 • Diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur en het Plus-begeleidingsteam
 • Nederlandstalige Plus-conferencier

NIET INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen, contacteer Rivages du Monde

FORMALITEITEN VOOR DEELNEMERS MET DE BELGISCHE NATIONALITEIT

Geldig internationaal paspoort tot en met 6 maanden na uw terugkeer en visum (toeristenkaart)

Informatie omtrent de vluchten

Bij het maken van deze brochure zijn de vluchtgegevens nog niet bekend. Het is mogelijk dat er gevlogen zal worden van of naar Parijs of Amsterdam in plaats van Brussel. In dat geval zal er een transfer voorzien worden van Brussel naar Parijs of Amsterdam.

Brochure

Download hier uw digitale brochure

Optieformulier

Contact

Voor boekingen

info@rivagesdumonde.be
02/899 75 41

 

Contact metplusopreis.be

info@metplusopreis.be

Ik wil gecontacteerd worden door onze boekingspartner Rivages du Monde.