Zeecruise Noordkaap, Lofoten en Noorse fjorden
MET PLUS MAGAZINE NAAR HET NOORDEN
Van 16 tot 26 juni 2022

Intro

Deze unieke cruise biedt u in 11 dagen een zeer gevarieerd beeld van de uitzonderlijke natuurpracht van Noorwegen.

Ontdek de mythische Noordkaap, de schoonheid van de Lofoten, de oogverblindende pracht van de Noorse fjorden en de havenstad Bergen, een plaats met een rijk historisch verleden.

Aan boord van het nieuwe luxeschip, de ‘World Explorer’, doorkruist u in alle rust dit prachtige decor en geniet u vanop het water van een spectaculair uitzicht. Een aanrader.

Reisprogramma

Brussel – Tromsø (Noorwegen)

Vertrek vanuit Brussel met een charter of lijnvlucht naar Tromsø. De stad stond in de 19e eeuw bekend als het ‘Parijs van het noorden’. De grootste stad van Noord-Noorwegen is schilderachtig gelegen in een uitgestrekt berglandschap. Bij aankomst: transfer naar de haven, inscheping en toewijzing van uw kajuit aan boord van de World Explorer.

Honningsvag / Noordkaap

In de late namiddag meren we aan in Honningsvag, gelegen op minder dan 2.000 km van de Noordpool en de toegangspoort tot de mythische Noordkaap. Van mei tot juli gaat de zon niet onder. Vrij bezoek of deelname aan een van de optionele excursies. ‘s Nachts varen we langs de Noordkaap als de weersomstandigheden het toelaten. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Op zee

Maak gebruik van deze dag op zee om deel te nemen aan de vele activiteiten aan boord. ‘s Avonds vaart u – als het weer het toelaat – de Trollfjord in. De fjord is twee kilometer lang en slechts 100 meter breed aan zijn monding. De bergmassieven zijn indrukwekkend. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Lofoten

Omgeven door prachtige natuur en gelegen aan de voet van steile kliffen ligt het vissersdorpje Reine. Is dit het mooiste dorpje van Noorwegen? Vrije tijd om het dorp te verkennen. ‘s Nachts steken we de poolcirkel over. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Poolcirkel

’s Morgens vroeg overschrijden we de poolcirkel en verlaten wij het uiterste noorden van de planeet. Vandaag navigeren we richting vasteland. U heeft ruimschoots de tijd voor een laat ontbijt, een lezing, een film of om bij te praten met nieuwe vrienden.

Geiranger

Het dorp Geiranger ligt aan het eind van de gelijknamige fjord. De Geirangerfjord is met zijn 15 km wellicht de meest spectaculaire inham in Noorwegen, en terecht Unesco-werelderfgoed. Bergtoppen en gletsjers weerspiegelen in het water, terwijl watervallen als de sluiervormige Zeven Zusters en de bruidssluier aan de noordzijde en Friaren (de vrijer) aan de zuidzijde, klaterend omlaag storten. Vrije tijd of deelname aan een van de optionele excursies. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Nordfjordeid

Vandaag meren we aan in het plaatsje Nordfjordeid, gelegen aan de Eidsfjord, een zijtak van de Nordfjord. Nordfjordeid is een uitstekend vertrekpunt voor excursies naar enkele van de populaire attracties van Noorwegen.

Flam / Gudvangen

Aan de oevers diep in het Aurlandsfjord vindt u het kleine dorpje Flam. Sinds het einde van de 19e eeuw is dit een populaire toeristische bestemming. Het dorp staat bekend om zijn prachtige haven, 17e-eeuwse kerk en schilderachtige spoorlijn. De Flam-trein volgt een kronkelend spoor langs een van de steilste trajecten ter wereld, met een stijging van 865,5 meter over 20 kilometer lengte. De omgeving is prachtig. In de namiddag bezoeken we het Vikingdorp Njardarheimr in Gudvangen. Luister hier naar verhalen over het echte Vikingleven. Vrije tijd of deelname aan optionele excursies vanuit Flam. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Bergen

De laatste halte van onze reis brengt ons naar Bergen. De stad, omgeven door bergen en fjorden, is een echt juweeltje aan de zuidwestkust van Noorwegen. De Hanze, de Duitse koopmansgilde, streek er in de middeleeuwen neer en zorgde voor handel en welstand. Het waren kooplieden van de Duitse Hanzeliga die van Bergen de belangrijkste havenstad van Scandinavië maakten. De stad werd gebouwd op zeven heuvels rond een haven in de Puddefjord. Deze levendige universiteitsstad is compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Een bezoek aan de sfeervolle oude haven is een must. De woon- en pakhuizen aan de Bryggen zijn gebouwd na de grote brand van 1702 en staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Op werkdagen wordt elke ochtend op Torget de vis-, fruit- en bloemenmarkt gehouden. Kuier dus langs de kleurrijke huizen en laat u voor de laatste keer onderdompelen in de Noorse sfeer. Vrije tijd of deelname aan optionele excursies.

Op zee

en volle dag tijd om ontluikende vriendschappen te bestendigen, te genieten van het leven aan boord, en ‘s avonds in stijl afscheid te nemen.

Zeebrugge – Brussel

Na het ontbijt ontscheping in Zeebrugge en voor wie wil een transfer met de bus naar Brussel.

De navigatie in deze gebieden is onderhevig aan een aantal onzekere factoren, en dan met name de weersomstandigheden die in zeer korte tijd kunnen veranderen. De route kan dan ook gewijzigd worden in functie van deze omstandigheden. Hierdoor is het mogelijk dat de volgorde van de aanleghavens wijzigt of dat er aanleghavens verdwijnen. Alleen de kapitein is gemachtigd om de nodige beslissingen te nemen die een verder verloop van de cruise in alle veiligheid garanderen.

Het programma kan worden gewijzigd naar aanleiding van lokale, culturele evenementen of technische vereisten.

Optionele excursies

Vanuit verschillende aanleghavens organiseren we een aantal optionele excursies. Het is niet mogelijk om op dezelfde dag meerdere excursies te plannen. De inhoud van de excursies alsook de volgorde van de bezoeken kunnen deels onderhevig zijn aan wijzigingen, naargelang de situatie ter plaatse. Wij raden u aan om de excursies zoveel mogelijk gelijktijdig met uw cruiseboeking te reserveren

De moeilijkheidsgraad van de excursies wordt aangeduid met dit symbool ➤. Deze moeilijkheidsgraad wordt bepaald afhankelijk van de duur van de excursie en de fysieke inspanningen die de excursie vergt.

makkelijk ➤
gemiddeld ➤ ➤
moeilijk ➤ ➤ ➤

Optionele excursies kunnen tot 1 maand voor vertrek geboekt worden (of aan boord, afhankelijk van beschikbaarheid!). De optionele excursies zijn gegarandeerd vanaf 30 deelnemers.

DAG 2 | HONNINGSVAG / NOORDKAAP

➤ EXCURSIE 1 • REIS NAAR HET EINDE VAN EUROPA

 • Prijs per persoon: € 80
 • Duur: 3 uur

Deze excursie brengt u per bus naar de Noordkaap op het eiland Mageroy. De uitgestrekte toendraplateaus in Mageroy zijn dor en onherbergzaam. De busrit duurt ongeveer drie kwartier. Aan de Noordkaap – 71°10’21”– krijgt u ruim de tijd om de omgeving op eigen houtje te verkennen. De klif duikt 307 meter recht naar beneden de zee in. Loop zeker eens binnen in het bezoekerscentrum. Een audiovisuele presentatie dompelt u onder in de prachtige Arctische landschappen. In de buurt van het paviljoen liggen tal van uitkijkpunten, winkels en cafetaria’s. Er is zelfs een kapel en een postkantoor, de ideale plek om een postkaart te versturen met de speciale postzegel én stempel van de Noordkaap. De vergezichten boven de Noordelijke IJszee zijn onvergetelijk. Er valt in de verste verte geen land meer te bespeuren. Het voelt meer aan als het einde van de wereld dan als het einde van Europa

DAG 2 | HONNINGSVAG / NOORDKAAP

➤ EXCURSIE 2 • VOGELSAFARI PER BOOT

 • Prijs per persoon: € 140 Beperkt aantal plaatsen
 • Duur: 3.30 uur

Deze excursie is op het lijf geschreven van vogelliefhebbers. Na een busrit van ongeveer een uur komen we aan in Gjesvaer, een klein vissersdorp met 250 inwoners. Dit was ooit de eerste nederzetting op het eiland Mageroy en een belangrijke handelsplek. Hier stappen we aan boord van een kleine boot die ons naar het natuurreservaat Gjesvaerstappan brengt. Aanmeren is niet toegelaten, maar vanuit de boot kunt u tal van zee vogels observeren. Neem dus zeker een verrekijker mee. Er zijn grote kolonies papegaaiduikers (gemakkelijk herkenbaar aan hun kleurrijke snavel), alken, zeekoeten, aalscholvers, stormvogels, jan-van-genten en zelfs zeearenden. De boottocht eindigt na zo’n anderhalf uur in de haven van Gjesvaer vanwaar we per bus terugkeren naar het schip.

DAG 2 | HONNINGSVAG / NOORDKAAP

➤ EXCURSIE 3 • KONINGSKRABSAFARI MET TASTING

 • Prijs per persoon: € 190 Beperkt aantal plaatsen
 • Duur: 3.30 uur

In de jaren zestig introduceerden Russische onderzoekers de rode koningskrab in de Barentszzee. De krab gedijde goed in deze wateren en verspreidde zich vrij snel naar het westen, en is nu te vinden langs de noordkust van Noorwegen. De rode koningskrab is een van de populairste krabachtigen voor consumptie. Gecontroleerde krabbenvisserij is dan ook toegestaan. Het vlees is heerlijk en kan op de commerciële markt concurreren met kreeft. Na een korte wandeling langs de kade komen we aan in het North Cape Adventure Centre, waar we een korte instructie krijgen en een drijfpak. We gaan aan boord van een rubberboot voor een tocht richting Sarnesfjord. Hier zien we hoe de vallen uit het water worden gehaald en kunnen we – met een beetje geluk – een reusachtig exemplaar van de koningskrab bewonderen. In een nabijgelegen Sami-kamp stapt u in een lavvo – een Sami-tent met een vuur in het midden – en gaat u op een rendiervel op een bank zitten. De krabben die u heeft gevangen, worden bereid en gekookt, zodat u ze als snack kunt eten met brood en mayonaise. Er wordt ook mineraalwater en koffie geserveerd.

DAG 6 | GEIRANGER

➤ EXCURSIE 4 • DE FJORDENROUTE

 • Prijs per persoon: € 160 (inclusief lunch)
 • Duur: 8 uur

Tijdens deze dagexcursie per bus ontdekt u de meest adembenemende landschappen van Noorwegen. We klimmen langs watervallen en meren naar een hoogte van 1.500 meter boven zeeniveau om Dalsnibba te bereiken. Dit is een fantastische fotostop met een prachtig uitzicht over de Geirangerfjord, Unesco werelderfgoedsite. De volgende halte is het dorpje Stryn, prachtig gelegen aan de oevers van de Nordfjord. We volgen de Stryn, een van de vruchtbaarste zalmrivieren van Noorwegen. Na de lunch ontdekt u meer prachtige landschappen en talrijke watervallen. De kronkelige weg leidt naar het Hornindal-meer, een plek met verbluffend natuurschoon. Met zijn 514 meter is dit het diepste meer van Europa en een paradijs voor forellen. We komen aan in Hellesylt en keren terug met de veerboot naar Geiranger.

DAG 6 | GEIRANGER

➤ EXCURSIE 5 • DALSNIBBABERG & GEIRANGER FJORD CENTER

 • Prijs per persoon: € 90
 • Duur: 3 uur

In het centrum van Geiranger wordt u opgehaald door de bus. Er staat ons een flinke klim te wachten. Van Geiranger naar Dalsnibba moet er over een afstand van 24 km bijna 1.500 meter hoogteverschil worden overbrugd op een bochtige, maar goed aangelegde weg. We volgen de weg met haarspeldbochten tot bij het Djupvatnmeer (= diep meer) en gaan verder tot de top van de Dalsnibbaberg (1.500 meter). Van hieruit hebt u een prachtig zicht op de omliggende bergen, gletsjers en meren. Vanaf deze hoogte lijken de cruiseschepen in de fjord wel speelgoedboten. De afdaling gebeurt via dezelfde weg. Het contrast tussen het ruige klimaat in het hooggebergte en het milde, beschutte fjordenlandschap beneden is spectaculair. Bij het uitkijkpunt Flydal maken we een fotostop. Wellicht is de helft van alle postkaarten van de Geirangerfjord vanaf dit punt gefotografeerd. Vervolgens bezoekt u het Geiranger Fjord Center. In dit informatiecentrum komt u meer te weten over de geologische kenmerken van de regio waaronder aardverschuivingen en het opwekken van hydro-elektrische energie. Ook flora en fauna, wegenbouw, toerisme, transport en folklore komen er ruimschoots aan bod. De interactieve multimediatentoonstelling ‘Van berg tot fjord’ toont het adembenemende Unesco-werelderfgoed tijdens de vier jaargetijden.

DAG 7 | NORDFJORDEID

➤ ➤ ➤ EXCURSIE 6 • Briksdalen gletsjer (met lunch)R

 • Prijs per persoon: € 110
 • Beperkt aantal plaatsen
 • Duur: 6.15 uur

Deze prachtige excursie combineert een verkwikkende wandeling naar de Kjenndal-gletsjer met een schitterende boottocht op het meer van de Loenfjord. Met de bus rijden we ongeveer een uur over de kronkelende wegen door de Kjenndal-vallei. Na een wandeling van ongeveer 10 minuten bent u bij de gletsjer. Nadat u van het fantastische schouwspel hebt genoten, brengt de bus u naar het charmante restaurantje aan het meer. In een rustige omgeving met een prachtig uitzicht op het meer krijgt u wafels en koffie geserveerd voordat u aan uw ontspannende boottocht begint op het Loenmeer. Bij de pier aan de overkant van het meer staat de bus klaar om u terug te brengen naar Nordfjordeid.

DAG 7 | NORDFJORDEID

➤ ➤ EXCURSIE 7 • BOOTTOCHT OP HET LOENMEER + DE KJENNDAL-GLETSJER

 • Prijs per persoon: € 110 Beperkt aantal plaatsen
 • Duur: 6.15 uur

Deze prachtige excursie combineert een verkwikkende wandeling naar de Kjenndal-gletsjer met een schitterende boottocht op het meer van de Loenfjord. Met de bus rijden we ongeveer een uur over de kronkelende wegen door de Kjenndal-vallei. Na een wandeling van ongeveer 10 minuten bent u bij de gletsjer. Nadat u van het fantastische schouwspel hebt genoten, brengt de bus u naar het charmante restaurantje aan het meer. In een rustige omgeving met een prachtig uitzicht op het meer krijgt u wafels en koffie geserveerd voordat u aan uw ontspannende boottocht begint op het Loenmeer. Bij de pier aan de overkant van het meer staat de bus klaar om u terug te brengen naar Nordfjordeid.

DAG 7 | NORDFJORDEID

➤ EXCURSIE 8 • PITTORESK MEER VAN STRYN

 • Prijs per persoon: €100
 • Duur: 5.30 uur

U vertrekt vanuit Nordfjordeid en reist langs de kust naar het dorp Stryn, een populair vakantiegebied. We gaan door langs de Strynrivier, die beroemd is om zijn zalmvisserij, en passeren het Strynmeer vooraleer we Hjelle bereiken. Het kleine dorpje is beroemd om zijn Vikingbegraafplaatsen en zijn historisch hotel. Hier logeerden in het begin van de vorige eeuw royals uit heel Europa. Van hieruit volgen we de kronkelige weg bergop. We passeren zo’n 19 haarspeldbochten en klimmen bijna 2.000 meter. Op de top kunt u genieten van het fantastische panorama van de Stryn Mountains en de vallei eronder. Na een fotostop, start de afdaling naar het Jostedal Nationaal Park Centrum, prachtig gelegen aan de oevers van het Strynmeer. Bezoek het centrum met al zijn faciliteiten, waaronder een interessante film en tentoonstellingen over gletsjers, fauna en flora. In de cafetaria worden koffie en ‘svele’ een Noorse gebakjesspecialiteit – geserveerd. Daarna kunt u misschien een wandeling maken door de charmante botanische tuin om er de typisch Noorse planten en bloemen van dichtbij te bekijken. Interessant is ook het Geologisch Park. Na het bezoek rijden we terug naar Nordfjordeid.

DAG 8 | FLAM

➤ EXCURSIE 9 • TREINRIT NAAR MYRDAL

 • Prijs per persoon: € 160
 • Duur: 6.30/7 uur

Met de bus vertrekt u langs de Naeroyfjord voor een rit door indrukwekkende bergplateaus. Onderweg maakt u een stop bij de spectaculaire Tvinde-waterval. Aankomst in Voss voor de lunch. Daar neemt u dan de trein naar Myrdal voor een buitengewone treinrit. Tijdens de 20 kilometer lange rit wordt een hoogteverschil van zo’n 865,5 meter overbrugd met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%! De omgeving is prachtig. U keert terug naar Flam met de trein en stopt onderweg bij de waterval Kjosfossen.

DAG 8 | FLAM

➤ EXCURSIE 10 • MINICRUISE OP HET NAEROYFJORD & UITKIJKPUNT STEGASTEIN

 • Prijs per persoon: € 95
 • Duur: 4.30 uur

Kliffen die tot in de hemel lijken te reiken, weelderig begroeide heuvels en ijsblauw water waarin rotswanden weerspiegelen: dit is de wereldberoemde Naeroyfjord. Deze fjord is te smal voor cruiseschepen. Ondanks de relatief kleine omvang wordt de Naeroyfjord tot de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen gerekend en staat daarom sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van Unesco. We bezoeken deze fjord met de ‘Vision of the Fjords’, een nieuw, hypermodern hybride schip met een innovatief Noors ontwerp. In het mooiste deel van de fjord vaart het schip elektrisch. Het is dan bijna muisstil, zodat toeristen kunnen genieten van de natuur. Tijdens de tocht kunt u rondwandelen op het schip. Maar ook binnen kunt u genieten van het panoramische uitzicht. De minicruise eindigt in Gudvangen, waar u begint aan een schilderachtige rit terug naar Flam. Onderweg maken we een stop bij het uitkijkpunt Stegastein. Het uitkijkpunt is gelegen op 650 meter boven de Aurlandsfjord en biedt een prachtig uitzicht over de fjord. Het panoramapunt is zo ontworpen dat het u het gevoel geeft boven de fjord te zweven. Bijzonder is de glazen voorkant van het uitkijkpunt. Zelfs de toiletten bieden de passanten een prachtig uitzicht!

DAG 8 | FLAM

➤ EXCURSIE 11 • AURLAND DORP & UITKIJKPUNT STEGASTEIN

 • Prijs per persoon: € 60
 • Duur: 2.30 uur

De rit gaat per bus langs de majestueuze Sognefjord naar Aurland, een traditioneel fjorddorp. Vandaar gaan we verder naar het spectaculaire uitkijkpunt Stegastein. Het uitkijkpunt bevindt zich 650 meter boven de Aurlandsfjord en biedt een prachtig uitzicht over de fjord. Het uitkijkpunt is zo ontworpen dat het u het gevoel geeft boven de fjord te zweven. Bijzonder is de glazen voorkant van het uitkijkpunt. Zelfs de toiletten bieden een prachtig uitzicht! U krijgt vrije tijd om het dorp op eigen houtje te verkennen, of u kunt de plaatselijke schoenenfabriek bezoeken. Daarna keert u langs de fjord terug naar Flam.

DAG 9 | BERGEN

➤ ➤ ➤ EXCURSIE 12 • WANDELING LANGS BRYGGEN, DE FLØIENBERG EN HET HANZEMUSEUM

 • Prijs per persoon: € 80 Beperkt aantal plaatsen
 • Duur: 3 uur

We starten onze stadswandeling aan de kade en passeren de middeleeuwse Bergenhus-vesting. Dit complex omvat onder meer de Rosenkrantztoren en de Hakonshallen, de voormalige koninklijke residentie. Eeuwen lang was Bergen een van de grootste Duitse Hanzevestingen. Dit zien we in Bryggen, de oude stadskern met kleurige houten huizen en pakhuizen. Ze werden gebouwd na de grote brand van 1702 en vormen vandaag Unesco-werelderfgoed. Vandaag zijn er veel ambachtslui en kunstenaars actief. We bezoeken het Hanzemuseum, ondergebracht in een van de oudste gebouwen van de stad. Het museum werd ingericht in de stijl van de 18e eeuw en geeft een beeld van het dagelijkse leven van de handelaars van de Duitse Hanzeliga. Zij maakten van Bergen de belangrijkste havenstad van Scandinavië. Het museum is een must voor iedereen die iets wil opsteken over de lokale geschiedenis. We stappen verder naar de kabelbaan Fløibanen, die ons in amper 5 minuten tot 320 meter boven de zeespiegel brengt. Boven ontvouwt zich een prachtig panorama over de stad, de zee en de heuvels. We sluiten de excursie af in Torget, de vis- en bloemenmarkt, waar u rustig kunt rondkuieren vooraleer terug te keren naar het schip

DAG 9 | BERGEN

➤ EXCURSIE 13 • TROLDHAUGEN MET PIANORECITAL EDVARD GRIEG

 • Prijs per persoon: € 75
 • Duur: 3.30 uur

Met de bus rijden we langs Bryggen en de vis- en bloemenmarkt. Al snel bereiken we Troldhaugen, het zomerverblijf waar de Noorse componist Edvard Grieg gedurende 22 jaar woonde en werkte. Hij en zijn Deense vrouw Nina Hagerup liggen er begraven. Troldhaugen is prachtig gelegen langs de Nordåsvannet-fjord. Het museum is uniek omdat alles hier onaangeroerd is gebleven, inclusief het salon, zijn piano en het meubilair. Het pianorecital vindt plaats in de mooie concertzaal, en na het optreden bezoeken we de villa en de tuin. Op de terugweg per bus rijden we langs de Grieg Hall, een moderne concertzaal met een fantastische akoestiek. Tijdens de maanden mei en juni vindt hier het Internationaal Muziekfestival plaats. Daarna stoppen we in Bryggen voor een korte wandeling. Eeuwen lang was Bergen een van de grootste Duitse Hanzevestingen. De kleurrijke houten huizen en pakhuizen werden gebouwd na de grote brand van 1702 en zijn Unesco werelderfgoed. Vandaag zijn er veel ambachtslui en kunstenaars actief. Daar eindigt deze excursie.

DAG 9 | BERGEN

➤ EXCURSIE 14 • STADSTOUR MET BRYGGEN EN MOUNT FLOYEN

 • Prijs per persoon: € 70
 • Duur: 3 uur

Een korte rit brengt ons naar Bryggen voor een wandeling tussen de oude huizen. Eeuwen lang was Bergen een van de grootste Duitse Hanzevestingen. De kleurrijke houten huizen en pakhuizen werden gebouwd na de grote brand van 1702 en zijn Unesco-werelderfgoed. Vandaag zijn er veel ambachtslui en kunstenaars actief. We stappen verder naar het kabelbaanstation van Flybanen. In amper 5 minuten worden we naar de top van de berg Floyen gebracht, op een hoogte van 320 meter. Zowel de rit met de kabelbaan als het uitzicht op de top zorgen voor een prachtig panorama over de stad en de omgeving. We wandelen verder naar de vis- en bloemenmarkt waar heel wat lokale specialiteiten te koop zijn. Vervolgens maken we een rondrit per touringcar door de centrale en voorstedelijke delen van de stad. Aan het einde van de excursie kunt u ervoor kiezen om in de stad te blijven en op eigen houtje terug te keren naar het schip of met de bus terug te keren.

Gastspreker

Joeri Cortens

Met Joeri Cortens reist een eersteklas natuurgids mee richting Noorwegen. Overdag vindt u hem waarschijnlijk op het dek op zoek naar zeezoogdieren en vogels, die hij graag aan de reizigers toont. Of u kunt zich laten meeslepen tijdens een van zijn geanimeerde lezingen.

Misschien hebt u ooit bij Joeri een natuurcursus gevolgd of kent u hem van televisieprogramma’s als Wild van Dieren of Het zijn net mensen. Op zaterdagmorgen bekijkt hij de actualiteit door een verrassende dierenbril in het Radio 2-programma De weekwatchers.

Schip

WORLD EXPLORER

In augustus 2019 werd de gloednieuwe World Explorer opgeleverd. Dit schitterende schip is uitgerust met de modernste technologie om in optimale omstandigheden te kunnen reizen. Het schip is milieuvriendelijk, ruim en gezellig.

Het restaurant

’s Avonds worden in het restaurant heerlijke en geraffineerde à-la-cartegerechten geserveerd. De gerechten worden vers bereid en aangepast aan uw wensen. Het ontbijt en de lunch zijn meestal in buffetvorm. Als u dat wenst en de weersomstandigheden goed zijn, kunt u ook buiten eten. In de namiddag serveren we een tussendoortje met koekjes en heerlijk gebak. Warme dranken zijn permanent en gratis ter beschikking. Wijn en water worden gratis bij de maaltijden geserveerd. Ook roomservice is mogelijk.

De expeditiezone

De World Explorer is een expeditiejacht, ontworpen voor reizen en expedities naar de meest afgelegen delen van de wereld, zoals het noordpoolgebied. Zijn geavanceerde technologie, de versterkte romp en 18 zodiacs maken het mogelijk plaatsen te bereiken waar weinig mensen ooit komen. De ontschepingsruimte van de zodiac is ruim en beschikt over een kleedkamer zodat passagiers zich comfortabel kunnen voorbereiden op hun avontuur. Voor de ontscheping wordt met trappen en mobiele platforms de toegang tot de zodiacs en roeiboten zo makkelijk mogelijk gemaakt.

De kajuiten

De kajuiten van de World Explorer zijn verdeeld over 3 dekken en bieden allemaal een buitenzicht. Afhankelijk van de gekozen categorie is dit: een grote patrijspoort, een panoramisch raam, een schuifraam of een dubbel schuifraam met toegang tot balkon of terras. De kajuiten zijn ruim (17 tot 44 m²) en zijn ingericht met een kantoor- en/of zithoek met tafels, fauteuils en/of sofa. Ze hebben allemaal twee aparte bedden die naar elkaar toe kunnen worden geschoven, één of twee televisies, een kledingkast of kleedruimte, individuele airconditioning, een minikoelkast, een haardroger en een kluisje. De badkamers hebben allemaal een ruime inloopdouche met een zitje, terwijl l’Occitane-huidverzorgingsproducten beschikbaar zijn. Sommige Deluxe Scenic-hutten (categorie 2 en 3) zijn uitgerust met een sofa die kan worden omgevormd tot een tweepersoonsbed. Alle suites hebben een terras uitgerust met 2 zeteltjes, een salontafel en 2 ligbedden. De Explorer Terrace Suites (categorie 9) hebben een badkamer met 2 wastafels, een ligbad, en een inloopdouche. De World Explorer telt 9 kajuitcategorieën, die wij u op de volgende pagina’s voorstellen.

Prijzen

CategorieKajuitDekBezettingPrijs (p.p)
1Expedition - vast venster32€ 4.730
2Deluxe - panoramisch uitzicht52€ 5.570
3Deluxe - panoramisch uitzicht62€ 6.120
4Deluxe - met balkon52€ 7.240
5Deluxe - met balkon62€ 7.790
6Junior Suite - met balkon62€ 8.350
7Navigator Suite - met terras5 & 62€ 10.020
8VIP Suite - met terras52€ 11.690
9Explorer Suite - met terras5 & 62€ 12.250

INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • De vluchten Brussel/Tromsø in economyclass met een charter- of lijnvlucht (met of zonder tussenlanding)
 • De haventaksen (momenteel € 250) en de luchthaventaksen (momenteel € 60), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • Het verblijf aan boord in de gekozen kajuitcategorie
 • Volpension vanaf het diner van dag 1 tot en met het ontbijt op dag 11
 • Alle activiteiten en animatie aan boord (cocktail, Captain’s dinner, workshops, lezingen, animatie)
 • Bagageservice bij het inschepen en ontschepen
 • Servicekosten voor het boordpersoneel
 • De diensten van een cruisedirecteur en zijn of haar team
 • Het Plus Magazine-begeleidingsteam

NIET INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • De vereiste uitrusting en kleding voor de expeditie
 • Andere dan de vermelde dranken
 • De optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen

FORMALITEITEN VOOR DEELNEMERS MET BELGISCHE EN NEDERLANDSE NATIONALITEIT

Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Brochure

Download hier uw digitale brochure

Contact

Voor boekingen

info@rivagesdumonde.be
028997542

 

Contact metplusopreis.be

info@metplusopreis.be

Ik wil gecontacteerd worden door onze boekingspartner Rivages du Monde.