VOLZET – Plus-nieuwjaarscruise op de Donau
Samen met het fantastische trio Jef Neve, Hanne Roos en Andy Dhondt
VAN 28 DECEMBER 2023 TOT 3 JANUARI 2024

Intro

Plus-nieuwjaarscruise op de Donau

De Donau is een van de meest fascinerende stromen ter wereld. Alles lijkt in de grootste stroombedding te zijn uitgevonden: de muziek, de architectuur, de schilderkunst… tot de smaak van de koffiehuizen en de gebakjes die ermee gepaard gaan.

De Donau heeft een weergaloze levenskunst in het leven geroepen en Wenen en Boedapest zijn daar als keizerlijke en koninklijke steden de mooiste voorbeelden van. Maar samen met Jef Neve, Hanne Roos en Andy Dhondt gaat Plus Magazine nog wat verder! Kunt u zich de laatste keer herinneren dat u een geweldige avond had met vrienden? Die avond die u nooit meer vergeet, omdat u zo genoten hebt? Zittend rond de tafel, de lichten een beetje gedimd, met een lekker glas wijn maar bovenal omringd door dierbare mensen in uw leven? En dan plotseling, midden in die avond vol gelach, plezier en muziek, overweldigt u dit warme gevoel van geluk. Dus, open uw hart, neem de tijd om achterover te leunen en laat de muziek van Jef, Hanne en Andy u meenemen op een reis met een grote glimlach!

Reisprogramma

Brussel – München – Passau

We vertrekken vanuit Brussel met een lijnvlucht naar München. Vandaar rijden we naar Passau, in de Duitse deelstaat Beieren. 600 jaar lang was dit middeleeuwse stadje een zelfstandig bisschoppelijk vorstendom. In Passau komen drie rivieren bijeen, de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel de ‘Drierivierenstad’ wordt genoemd. Het barokke stadsbeeld met zijn mooie torens, pleinen, bruggen en straatjes is het werk van de Italiaanse barokmeesters uit de 17e eeuw. Midden in het centrum staat de Italiaans-barokke dom St. Stephan, waar het grootste kerkorgel ter wereld weerklinkt. Hoog boven de rivieren tronen het imposante burchtcomplex Veste Oberhaus en de bedevaartkerk Maria Hilf. Vrije lunch en individuele ontdekkingstocht door Passau. In de late namiddag schepen we in aan boord van de M/S Amadeus Star. Cocktail en welkomstdiner aan boord.

Melk (Oostenrijk)

Na het ontbijt, vrije tijd of deelname aan het optionele bezoek aan de abdij van Melk. Lunch aan boord. In de namiddag varen we door de adembenemende landschappen van de Wachau, een heuvelachtige streek waar de meanders van de Donau een groene bergengte vormen. Diner aan boord.

Wenen

In de vroege voormiddag vertrekken we voor een rondleiding met gids door het prachtige Wenen. In deze levendige metropool gaan de overblijfselen van het keizerlijke verleden hand in hand met tegendraadse moderne architectuur. Het is een opvallend samenspel van prachtige oude gebouwen, parken, musea en… muziek! Hier hebben enkele grootmeesters zoals Beethoven, Mozart en Haydn geleefd en gewerkt en heel wat elementen in het straatbeeld verwijzen naar die rijke muziekgeschiedenis. We ontdekken de voornaamste monumenten van de stad: de befaamde Ring met de Opera en Hofburg, de straatjes van het centrum en de Stephansdom. Lunch aan boord. In de namiddag kunt u deelnemen aan de facultatieve excursie naar het Schönbrunn Paleis of naar het Belvedere Museum. Diner aan boord.

Boedapest (Hongarije)

In de voormiddag varen we verder richting Boedapest. Lunch aan boord. In de namiddag volgt een stadsrondleiding met gids door Boedapest, de Koningin van de Donau. Deze stad is niet alleen het bruisende hart van Hongarije, maar ook een van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en Unescowerelderfgoed wisselen elkaar af. In Pest, de moderne en commerciële stad, zien we het Heldenplein, het Stadspark en het neogotische Parlement; aan de kant van Buda, de historische stad, het Vissersbastion en de Burcht van Buda. Diner en oudejaarsavond aan boord. Na een nachtrondvaart in een prachtig verlicht Boedapest sluiten we de avond af met een dansfeest aan boord om de overgang van oud naar nieuw te vieren.

Bratislava (Slovakije)

In de voormiddag varen we richting Bratislava. Lunch aan boord. Na de lunch vertrekken we voor een stadsrondleiding met gids door Bratislava, hoofdstad van Slovakije. Pressburg was lange tijd een stad met een Duitse bevolking. In 1900 was het nog een tweetalige (Duits- Hongaars) stad, momenteel is de voertaal Slowaaks. De goed bewaarde binnenstad charmeert en in het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michael-toren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad: hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije en Oostenrijk gekroond. Deze pittoreske stad is absoluut de moeite waard om te ontdekken.

Varen

Vandaag varen we terug richting Duitsland. We genieten nog van de laatste dag aan boord met heel wat activiteiten en concerten op de planning. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

Passau – München – Brussel

We ontschepen na het ontbijt en in functie van de terugvluchten is een vrij bezoek aan Passau nog mogelijk. Vertrek naar de luchthaven van München en lijnvlucht naar Brussel (met of zonder tussenlanding).

Optionele excursies

Abdij van Melk en wijndegustatie

De wereldberoemde abdij van Melk is een van de mooiste voorbeelden van de barokke architectuur uit de periode van de contrareformatie. De abdij maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed. Na een uitgebreid bezoek aan de abdij en de tuinen volgt een niet te missen wijndegustatie. Prijs per persoon: € 70 (halve dag)

Paleis van Schönbrunn

Bezoek het prachtige kasteel van Schönbrunn met zijn statige kamers en wandel in de tuinen van het Weense ‘Versailles’, zomerresidentie van de Habsburgers. Het is een van de indrukwekkendste en best bewaarde barokke bezienswaardigheden van Europa.

Prijs per persoon: € 75 (halve dag)

Weense jugendstil en het Belvedere Museum

In de jaren 1900 werd Wenen gekenmerkt door de art nouveau. De rondleiding begint met een bezoek aan onder meer de Postbank, het Museum voor Toegepaste Kunst, het Medaillonhuis en het Majolicahuis. We aanschouwen de Secession, een modern tentoonstellingsgebouw dat kenmerkend is voor de art-nouveaustijl. Het Belvedere Museum, een prachtig barok kasteel en de hoofdverblijfplaats van Franz-Ferdinand aan het einde van de 19e eeuw, herbergt de mooiste collectie Oostenrijkse kunst van de middeleeuwen, via de barok, tot de hedendaagse kunst. Hier is ook ’s werelds grootste collectie werken van Gustav Klimt tentoongesteld.

Prijs per persoon: € 75 (halve dag)

Gasten aan boord

Flip Feyten

(°1957) werkte 40 jaar voor de VRT. Hij presenteerde het populaire Radio 1-programma Feyten of Fillet, werkte voor de nieuwsdienst als journalist, commentator en eindredacteur van Het Journaal, Terzake, Panorama en De Zevende Dag, en was verslaggever Cultuur voor VRT NWS. Samen met Harry De Paepe schreef hij Stiff Upper Lips. Waarom de Engelsen zo Engels zijn. Zijn nieuwe boek heet Mitford: zes zussen, twee oorlogen, één roemruchte familie.

Jef Neve

Klassieke muziek, jazz, composities voor tv-series en films. Muzikant en componist Jef Neve is van vele markten thuis. Jef studeerde met grootste onderscheiding af aan het Lemmensinstituut in Leuven, een opleidingsinstituut voor muziek en drama. Het eerste album van het Jef Neve Trio, Blue Saga (2003), was meteen een bestseller. Het tweede, It’s Gone, kreeg de prestigieuze Radio Klara Prijs voor Best International Jazz Album in 2005 en een jaar later werd Nobody is Illegal opnieuw het best verkochte album in België. Zijn reputatie groeit snel wereldwijd en de laatste jaren legt hij zich ook meer en meer toe op het componeren. Vorig jaar in juni ging zijn Rain Requiem (requiem voor onze stervende planeet) in première en in mei 2023 lanceert hij zijn nieuwe album That old feeling met een aantal shows in Vlaanderens grote zalen. Ook de muziek van de recente Canvas-documentaire Rebound is van zijn hand.

Hanne Roos

De jonge Belgische sopraan Hanne Roos behoort ontegensprekelijk tot de interessantste talenten van de nieuwe generatie opera- en concertzangers. Ze vatte in 2004 haar zangopleiding aan in het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. Ze sloot er haar ‘Masters’-studies cum laude af bij Gidon Saks, Evelyne Bohen en Mireille Capelle en maakte aansluitend één seizoen lang deel uit van de Operastudio Vlaanderen. Momenteel is ze aan het werk in de opera van Luik als soliste bij Adriana Lecouvreur van Francesco Cilea. Vorig jaar was ze nog te zien in de Vlaamse Opera samen met het dansgezelschap onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker in de internationaal gerenommeerde productie van Cosi Fan Tutte. Maar in haar stemgeluid schakelt ze ook moeiteloos tussen opera, musical en jazz. Zo geeft ze ook heel wat duo- en trioconcerten samen met Jef Neve, Jeroen D’hoe… Entertainment en kunst!

Andy Dhondt

Saxofonist, pianist en dirigent Andy Dhondt legt zich toe op een bijzonder ruim repertoire. Zijn passie voor nieuwe muziek en actuele kunst komt hierin nadrukkelijk tot uiting. Andy studeerde cum laude af aan het Lemmensinstituut en werkt sindsdien samen met vooraanstaande muzikanten op Belgische en internationale podia. Belangrijk is zijn samenwerking als saxofonist of dirigent met echtgenoot Jef Neve. Zo is hij onder andere te horen op Jefs laatste albums Spirit Control, Mysterium en heel recent nog That old feeling. Daarnaast richtte hij het Belgian Reed Ensemble ‘Breathe’ op en vormt hij een vast duo met organiste Lieve Van de Rostyne en met de Griekse pianist Alexandros Sarakenidis. Andy hecht ontzettend veel belang aan het doorgeven van zijn muzikale microbe. Hij is een veelgevraagd dirigent van koren en orkesten en is directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Zottegem.

Schip

M/S AMADEUS STAR 5*

De Amadeus Star is een van de meest comfortabele en elegante schepen die op de Donau varen. Het schip werd gebouwd in 2019, is integraal op de rivier gericht en biedt verschillende gezellige ruimtes.

De gemeenschappelijke ruimtes

Op het Zonnedek is er ruimte voor spelletjes en zijn er comfortabele zitplaatsen. Aan de voorkant van het Panoramadek biedt de loungebar heerlijke fauteuils om te ontspannen. Het River Terrace ligt in het verlengde hiervan, in de openlucht, waar u uit de wind kunt genieten tijdens het varen. Aan de achterkant van het schip bevindt zich de Amadeus Club, een kleine en gezellige lounge met een bibliotheek. Op het Hoofddek bevindt zich de fitnessruimte die gratis beschikbaar is. Het schip biedt ook een kappers- en massagesalon (betalend) en een shop. Aan boord is er gratis wifi beschikbaar. Alle maaltijden worden geserveerd in het panoramische restaurant. Het ontbijt wordt aangeboden in buffetvorm, de lunch en het avondmaal worden geserveerd aan mooi gedekte tafels. Een menu met verschillende opties is beschikbaar. Wijn, water, thee of koffie zijn inbegrepen.

De kajuiten

De kajuiten zijn verdeeld over drie dekken en hebben allemaal buitenzicht. Ze zijn modern ingericht, zeer comfortabel, voorzien van twee bedden die samengezet kunnen worden, en bieden een verfijnde inrichting in warme tinten. Op het Hoofddek hebben de Comfort-kajuiten een oppervlakte van 16 m2 en een klein hoog raam (dat niet open kan). Op het Bovendek en het Panoramadek hebben de 17,5 m2 grote Deluxe-kajuiten een groot raam dat open kan. Het Panoramadek biedt ook 12 Junior Suites met een oppervlakte van 26,4 m2 met sofa en privébalkon. Alle kajuiten zijn uitgerust met een badkamer met douche, tv, airconditioning, telefoon, haardroger en kluis.

Prijzen

Type KajuitDekDubbele bezettingIndividuele bezetting
Comfort met hoog venster* (16 m2)Hoofddek (Haydn)€ 1.920€ 3.020
Deluxe met schuifraam (17,5 m2)Bovendek (Strauss)€ 2.230€ 3.500
Deluxe met schuifraam (17,5 m2)Panoramadek (Mozart)€ 2.380€ 3.730
Junior Suite Balkon (26,4 m2)Panoramadek (Mozart)€ 2.680€ 4.120

INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • De luchthaventaksen (€ 110 op heden) en haventaksen (€ 45 op heden), variabel en onderhevig aan wijzigingen
 • De lijnvluchten Brussel/München/Brussel in economyclass met of zonder tussenstop (Brussels Airlines, Lufthansa) •• Alle transfers zoals vermeld in het programma
 • Het verblijf aan boord van de M/S Amadeus Star in een tweepersoonskajuit in de gekozen categorie
 • Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 7
 • Dranken tijdens de maaltijden: water, lokale wijn, thee en koffie
 • Diner op oudejaarsavond
 • Alle bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma met lokale gids
 • De optredens van Jef Neve, Hanne Roos en Andy Dhondt
 • De diensten van een Nederlandstalige cruisedirecteur
 • De lezingen van de Plus-conferencier
 • Begeleiding door een team van Plus Magazine

NIET INBEGREPEN IN DEZE PRIJS

 • De optionele excursies
 • Andere dranken dan deze vermeld in het programma
 • Fooien voor het boordpersoneel (€ 8 per persoon en per dag aanbevolen)
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Reisverzekeringen
 • Mogelijkheid om in businessclass te vliegen: contacteer ons

FORMALITEITEN VOOR DEELNEMERS MET BELGISCHE EN NEDERLANDSE NATIONALITEIT

Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

TECHNISCHE KENMERKEN

Bouwjaar: 2019 – Lengte: 135 meter – Breedte: 11,4 meter – Diepgang: 1,45 meter – Capaciteit: 164 passagiers – Bemanning: 45 leden – Kajuiten: 82 verdeeld over 3 dekken – Elektriciteit: 220 volt – Munteenheid aan boord: euro en bankkaarten

Brochure

Download hier uw digitale brochure

Optieformulier

Contact

Voor boekingen

info@rivagesdumonde.be
028997541

 

Contact metplusopreis.be

info@metplusopreis.be

Ik wil gecontacteerd worden door onze boekingspartner Rivages du Monde.